Atık Yönetimi
Atık Yönetimi

Ambalaj Atıkları Yönetimi: Ambalaj atıkları yönetim planı kapsamında, ambalaj atıkları ev, işyerleri, hastane, okul vb. kuruluşlardan, evsel ve endüstriyel atıklardan ayrı olarak toplanmaktadır.

Bitkisel Atık Yağların Yönetimi: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan alınan yetki devri kapsamında ev, okul ve işyerlerinden bitkisel atık yağlar toplanmaktadır.

Atık Pil Yönetimi: Atık piller, pillerin geri kazanımını sağlamak, çevresel zararları minimize etmek amacıyla toplanmaktadır.

Elektronik Atık Yönetimi: Bilgisayar, televizyon, yazıcı, monitör, radyo çalar, telefon, elektrikli süpürge, çamaşır makinesi vb. olmak üzere elektronik atıklar toplanarak geri dönüşüm sistemine kazandırılmaktadır.

Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Yönetimi: LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği) ile yürüttüğümüz ortak çalışmayla, atık lastikler granül, rejenere kauçuk gibi maddelere dönüştürülmesi için toplanmaktadır.

İnşaat ve Hafriyat Atıkları Kontrolü: İnşaat hafriyat toprağı ile inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, sağlanmaktadır.
Organik Atık Yönetimi: Yiyecek atıkları ve park bahçelerden çıkan çim-budama atıklarının komposta dönüşümü sağlanmaktadır.

0 Yorum

Yorum Yap

Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Yorumunuz alındı. İncelemenin ardından yayınlanacaktır.

Bir hata oluştu. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.