Üsküdar Bilim Merkezi, farklı yaş gruplarından farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturarak, bilim ve teknolojiyi toplum için anlaşılır ve ulaşılır bir hale getirme amacıyla kurulmuştur. Merkezin içeriği aşağıda verilmiştir.
- Planetaryum: Güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonu 14 metre çapı ve yüksek çözünürlük değeri ile ülkemizin en iyi planetaryumu olma hüviyetine sahiptir. Uzay ve Astronomi alanında verilecek birçok eğitim ve deneyimin tamamlayıcı unsuru olarak hayata geçecek olan Üsküdar Bilim Merkezi Planetaryumu bu özelliği ile Türkiye de bir ilk olacaktır.
- Uygulamalı Atölyeler: Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi, Teknoloji – Robotik Kodlama Atölyesi, Matematik Atölyesi, Doğa Bilimleri Atölyesi, Parçalara Ayır Atölyesi, Geri Dönüşüm Atölyesi olmak üzere toplam 7 farklı temada birçok atölye ile ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere belirli bir müfredat eşliğinde eğitim verilecektir.
- Sergi Alanları: Robotik ve Otonomi, Havacılık ve Uzay, Otomotiv, Enerji, Tarım, İletişim, Finans, Tıp Teknolojileri temalarına sahip etkileşimli sergilerden oluşmaktadır. Bunun yanında geçici sergi alanı ile yıl içerisinde ülkemizde ve dünya da farklı temalarda ki sergiler bilim merkezinde ziyaretçilerle buluşturulacaktır.
- Girişim Merkezi: Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın Üsküdar Bilim Merkezinde hayata geçirdiği Girişim Merkezi, yerli teknoloji girişimlerinin doğmasına, büyümesine ve dünya pazarına açılmasına yardımcı olarak bu eylemlere altyapı, ustalık desteği sunmaktadır.
Yorum Yap